1ᵉ Kleuterklas

met juf Cinzia

Deze week rustig meespelen in de hoeken. Een ganzenspel ivm sinterklaas en zwarte piet. In de bouwhoek heb ik kartonnen wafeldozen bijgezet en kleine meubeltjes om het kasteel van de sint te maken. Bij de fijne motoriektafel hebben ze een ketting mogen rijgen voor zwarte piet. Bij de praatplaat waren nieuwe woordjes over de sint. In de poppenhoek liepen ze heel graag met de sint kleren rond maar de zwarte pieten kleren kregen ze niet goed aan (de broek was een beetje te moeilijk )We hebben een fopdoos gemaakt voor de sint(zaten heel veel papiertjes in en helemaal onderaan marsepeinen balletjes en pepernoten) Dus ook marsepeinen balletjes gerold was in het begin moeilijk maar na veel oefenen lukte het wel. Knutselen van een mijter of schoorsteen. Een vlagje hadden we ook nog gemaakt dat zal maandag mee gaan naar huis vergeten in de knutselzak te steken veel sint groetjes van juf Cinzia

Week van 2 december

Maandag hebben we een mooie tekening voor de sint gekleurd en allemaal in een omslag gestoken en naar de brievenbus gebracht. Onze poppenhoek is veranderd in een sinterklaashoek(bureau en slaapkamer). Spelletjes over sint en puzzels van sint en piet. We hebben een sint of pietenvlagje gemaakt door te verven met waterverf. In onze bouwhoek liggen vanaf nu eierkartons , we maken er een kasteel mee en kleine pietjes mogen er dan in spelen. Een mijter of schoorsteenmuts gemaakt voor vrijdag aan te doen als de sint op bezoek komt (deze ook geverfd met waterverf (vinden ze heel leuk) Juf Britt was donderdag en vrijdag op bezoek en ze heeft met de kleuters een masker gemaakt van zwarte piet door te kleuren, stempelen en prikken.

Week van 25 november

De vuilnisman is op bezoek geweest met de vuilniskar . Whaaw zeg, heel imposant echt waar, ook voor de juffen. We hebben cupcakes gebakken voor de vuilnismannen maar natuurlijk ook eentje voor onszelf . In de zandbak hebben we met plankjes gespeeld. Woensdag was er poppenkast over het containerpark samen met de kls van juf Stefanie. We hebben een mooie tekening voor de vuilnisman gemaakt, hopelijk hebben jullie ze aan de vuilniszak geplakt. Vuilnis gesorteerd met de krokodillenknijper. Zo dit was het voor deze week.

Week van 18 november

We zijn begonnen met ons project Zwerfvuil. We hadden een tafel met heel veel vuil op. We mochten met de krokodillenknijpers al het vuil sorteren in de papiermand, zwerfvuil(de witte zak), pmdzak(blauwe), gft(grijze container).Het liedje van zwerfvuil aangeleerd en verschillende keren al gezongen. Samen met de kls van de thuisklas zijn we in het bos vuil gaan oprapen maar grote teleurstelling: niet veel vuil gevonden. Maar natuurlijk wel tof dat we een proper bos hebben. Dan hebben we maar zelf vuil gegooid op de speelplaats en de kls maar knijpen en sorteren met de krokodilknijpers. We hebben ook met het paddenstoelenspel met kleurtjes gespeeld. In de fijne motoriektafel liggen nu kleine doosjes waar ze een bolletje in moeten stoppen met dezelfde kleur van het doosje.

Week van 11 november

De poppenhoek is veranderd in een keuken. Dit vonden ze heel leuk . Ik had gedacht dat ze naar de poppen gingen vragen maar daar hebben ze helemaal niet over geklaagd. We hebben heel hard gewerkt aan de lichtjes voor de lichtstoet. Ik heb hamertje tik bij in de fijne motoriek gezet. Een nieuw gezelschapsspelletje: de ganzenpas. Een heel leuk bewegingsspel. Schrijfdans zijn we ook iets nieuw begonnen kringeli,krangeli, krongelidong. Vrijdag zijn we liedjes gaan zingen in de home die we ook op de lichtstoet gaan zingen.

Week van 4 november

We hebben hard gewerkt aan de kaartjes. Voor opa en oma (stempelen met een WC-rolletje). Met de taalplaat spelen, gaat ook supergoed. De anderstaligen leren via deze taalplaat heel veel woordjes. De personages in de poppenhoek zijn nu volledig. (papa = een das, mama = een sjaal, opa = een pet, oma = een bril, broer = een gekleurde pet, zus = een rokje, baby = een slabbetje en een pamper, hond = een hondenmuts, poes = een poezendiadeem). Joepie jee het was weer feest. Esper werd 3 jaar! We hebben ook lekkere pompoensoep gemaakt. Het was soms wat moeilijk om te snijden maar van proberen kan je leren!

Week van 21 oktober

Deze week hebben we heel de week gestempeld in de knutselhoek, vinden ze precies leuker dan schilderen(de stempels blijven vanaf nu altijd in de knutselkast staan). We zijn samen met de tweede kleuterklas naar het bos geweest en hebben heel veel takken meegesleurd naar school. In de poppenhoek heb ik personages aangebracht : kaartje van oma(een bril als verkleedkledij), opa (een pet), zus(een rokje), broer (een gekleurde pet), hond (een hondenmuts), poes (een poezendiadeem). Deze personages spelen vinden ze heel leuk. Er staat een herfstbak in de spelletjeshoek waar ze de kaboutertjes moeten zoeken. We spelen een herfstmemorie. Een blaadjesspel met dobbelstenen(de kleur, de grootte, de vorm) In de gang hebben we “ een blote voeten pad “ gemaakt waar de tweede en derde kleuterklas ook mee spelen dus twee kls per klas .Samen met de tweede kleuterklas hebben we naar de poppenkast gekeken. En op de speelplaats hebben we een parcours afgelegd. Het was weer een leuke week. PS: HEEFT IEMAND EEN HONDENMAND OF EEN POEZENMANDJE WAAR DE KLS IN KUNNEN EN DIT KAN MISSEN ? JE MAG DIT ALTIJD MEEBRENGEN DANK U JUF CINZIA

Week van 14 oktober

We hebben deze week veel gekleefd wie dit graag doet kwam en de andere mogen verder spelen in de hoekjes. De autohoek is verrijkt met grote vrachtwagens en kurken voor deze in te laden in de auto's en vrachtwagens. Joepie jee Loeka wordt drie jaar. Het was weer feest! De taalplaat voor de anderstalige was ook heel leuk, de Nederlandstalige speelden mee zodat die de anderstalige konden helpen.

Week van 7 oktober

Deze week hebben we een schoendoos bekleefd waar iedereen aan mocht werken. De doos dient om onze knipselpapiertjes in op te bergen die we knippen aan de kniptafel . In de poppenhoek willen ze bijna allemaal een pop volgende week zal ik eens voor meer poppen zorgen. De puzzeltafel is ook een favoriete hoek. Doen ze heel graag. In de autohoek heb ik de houten blokken er bij gezet voor parkeerplaatsen te maken. Deze week heb ik de taalplaat uitgelegd, vonden ze heel leuk zeker op de knopjes drukken en de kaartjes erin steken(dit is een hulpmiddel voor de anderstalige maar de andere mogen daar natuurlijk ook mee spelen)

Week van 30 september

Het ging deze week over het verkeer in de klas en op de school. Fluolied aangeleerd en ook op gedanst. Maandagnamiddag was er bezoek van de politie .We hebben in de auto gezeten en de politie heeft alles getoond wat hij aan heeft. Joepie jee dinsdag zijn we mee gaan feesten met de oude mensen in de parochiezaal. Donderdag samen met de thuisklas een verkeerspel gespeeld. Als gezelschapsspel was het een lotto over cars. In de klas hebben die wouden ook een fluovest geplakt en gekleefd. Het was weer leuk in de klas.

Week van 23 september

Onze knutselzakken zijn af! We hebben geplakt, gekleurd en geverfd. Iedere vrijdag krijgen we deze mee naar huis met onze werkjes. Maandag terug leeg mee naar school brengen. Deze week zijn we ook gestart met schrijfdans, we hebben het thema 'zandbergje' gedaan. Vrijdag zijn we met de tweede kleuterklas naar het Chiro-pleintje geweest. Spelen in de zandbak, op de speeltuigen en gezelschapsspelletjes op het deken.

Week van 16 september

Vorige week hebben we al hard gewerkt aan onze knutselzakken. Ik ben elke kleuter aan het observeren hoe ze spelen ,of ze nog veel vlinderen of dat ze ergens heel goed actief kunnen spelen in een hoekje. Joepie jee het was de hele week feest. Renee, Rubi en Arielle werden alle drie in de vakantie 3jaar . joepie jee het was drie keer gezellig feesten Een weetje: als je kleuter jarig is dan schmink ik hun gezichtje Is er iemand allergisch voor schmink ? gelieve mij dit mee te delen dank u !

Week van 9 september

De eerste week is voorbij gevlogen. De kls hebben hun vriendjes terug leren kennen. En ook de nieuwe juf. Op stap geweest in alle verschillende hoeken. Ons Nellie of Cezar gekleurd voor ons aanwezigheidsbord. We hebben het weerliedje geleerd. Daarom konden we de wolk, de zon, de regen en de sneeuw maken door ze te kleuren, te verven en of te lijmen.

Week van 2 september