1ᵉ Kleuterklas

met juf Cinzia

Week van 22 juni

Hallo allemaal hier is dan het laatste weekberichtje van het schooljaar. We hebben heel flink gekuist. Al het speelgoed is netjes afgewassen. Als beloning mochten we allemaal in de zwembadjes spelen, onze klas was een echt zwembad. Maar het was echt zalig in het water met deze hoge temperaturen.
Ik wens jullie allemaal een deugddoende vakantie en tot volgend schooljaar
zonnige groetjes van juf Cinzia en juf Aurore.

Week van 15 juni

Joepie jee Lowie was jarig! Maandag zijn we kriebelbeestjes gaan zoeken in de tuin, iedereen was razend enthousiast. We hebben heel veel kriebelbeestjes gevonden. We hebben ook een leuk versje geleerd over Miesje de mier. In de zandbak hebben we spinnetjes verstopt en om de beurt moesten we tien spinnetjes zoeken.
In de knutselhoek hebben we een vlindertje gemaakt dat kan vliegen aan ons vingertje en een lieveheersbeestje met een splitpen zodat het ook kan bewegen. In de hoek van fijne motoriek konden we wormpjes uit het gras halen met een wasknijper. Nog leuke gezelschapspelletjes gespeeld over een spinnetje en over een lieveheersbeestje.

Week van 8 juni

De tweede week is ook weer goed gelukt. We hebben veel in de hoeken en buiten in de zandbak
gespeeld. We hebben ook nieuwe gezelschapspelletjes gespeeld.
Vrijdag was het heel mooi weer en zijn wij naar de speeltuin geweest.
Vorige week vrijdag hebben we Leonie haar verjaardag gevierd . Leonie werd 4 jaar joepie jee!
En deze week gaan we op zoek naar kriebeldiertjes

Week van 2 juni

We zijn allemaal begonnen met een bang hartje, maar het is allemaal heel goed gelukt. Heerlijk terug spelen in alle hoekjes van onze klas. Al de vriendjes terugzien oh hoe leuk. Het is bijna Vaderdag dus zijn we ook direct in het knutselen gevlogen, kleuren en schilderen. Voor de rest genieten van alle vriendjes. Ons versje inoefenen voor papa.

Week van 9 maart

Deze week stond “ik kan het al zelf” in de kijker(dus jasje zelf proberen dicht te doen bij de ene lukte het al wat beter dan bij de andere maar ze hebben allemaal zeker een dikke duim verdiend.) We konden een slinger maken van reepjes stof die vast moesten gemaakt worden door een knoopje, velcro,knijpertje en magneetstrip. We hebben een groepswerk gemaakt door kleine papiertjes te knippen en dan op een grote nelly te kleven. In de huishoek staat een wasmachine die open en toe kan en een droogrek waar ze de was mogen ophangen met wasknijpers. We hebben 4 stoffen popjes die we kunnen aan- en uit kleden en in een slaapzakje steken. Dus we verdienden deze week allemaal een dikke duim die we versierd hebben.

Week van 2 maart

Na een weekje vakantie, terug heel rustig beginnen. In de knutselhoek mochten we met kleurpotloden kleuren aan een soort groepswerk een grote rol papier op tafel ipv ieder een individueel papier. Voor schrijfdans zitten we al aan de pannenkoeken : dit zijn eigenlijk hele grote cirkels maken. Vrijdag hebben we met juf Aurore het spelletje “hondje waf “gespeeld en met 4 kls geluisterd naar een verhaaltje op de pc. Dit deden we in het bureau van juf Griet. We krijgen vanaf nu ook twee keer turnen per week joepie jee. Vrijdag was er ook een jarige. Kinelya is 4 jaar geworden, de eerste in de rij.

Carnaval

Week van 17 februari

In de knutselhoek hebben we een strik of das gemaakt met kleefstickers. In de huishoek hadden we verschillende carnavalskledij om aan te trekken. In de fijne motoriekhoek konden we een hoedenspel spelen. In de zandbak moesten we op zoek gaan naar 4 gekleurde stokjes . En een carnavalsliedje werd er natuurlijk ook gezongen!

Week van 10 februari

We hebben verder over kleuren gewerkt . Woensdag hebben we lekkere hartenkoekjes gebakken voor vrijdag voor Valentijn want juf Stefanie had een dansje voor de hele school geoefend eigenlijk voor de papa en mama van Sieger. We hebben verder gewerkt aan ons kleurenboekje. In de zandbak liggen nu trechtertjes en potjes om ze te vullen . IN DE BLOKKENHOEK LIGGEN NU KLEINE HOUTENBLOKJES. We hebben samen drie grote puzzels gemaakt vonden ze heel leuk. Deze week was het ook dansmoment met de hele school. Naar Tilia zijn we ook geweest voor naar hun schoolfeest te gaan kijken.(was heel mooi)

Week van 3 februari

Deze week wilde ik eens de focus op de kleuren leggen. Elke kleuter is aan een kleurboekje bezig(daarin moesten ze kleuren, kleven, verven en stempelen). In de bouwhoek konden ze een rode toren of groene toren of gele toren bouwen. In de zandbak konden ze de gekleurde auto’ s sorteren. In de huishoek moesten ze adhv een placemat de tafel dekken met rood, geel en groen servies. In de autohoek konden ze de treintjes sorteren naar kleur. Gezelschapspelletjes ivm kleuren waren ook heel leuk. PS: vrijdag heb ik de verteltassen aan twee kleuters meegegeven . Indien je die krijgt mag je die een weekje houden; dus de volgende donderdag geef je die terug mee naar school dank u wel juf Cinzia.

Week van 27 januari

joepie jee maandag een dagje vrij. Dinsdag zijn we direct beginnen knutselen voor de lichtmis, allemaal een kaarsje gemaakt voor de lichtmis die maandag 3 februari door gaat in de kerk om 11 15 u. In onze huishoek stonden deze week 2 tenten voor het lekker donker te maken. In de plasticinehoek hebben we nog eens met de schaartjes geknipt. In de bouwhoek hebben we een wei gemaakt met de blokken en dan de diertjes gesorteerd.In de zandbak mocht het zand weer eens nat gemaakt worden. In de fijne motoriekhoek hebben we met moertjes in verschillende kleurtjes gespeeld. PS: Een weetje; elke maandag- dinsdag- en donderdagnamiddag gaan er 9 kleuters van mij bij juf Lobke spelen .

Week van 20 januari

Deze week werken we rond de kaasavond.We knutselen mooie dingen om de zaal te versieren. We werken ook allemaal aan een mooi groepswerk.En we proeven ook eens van de lekkere kinderschotel.

Week van 13 januari

Plots was de huishoek veranderd in een schoonheids- en kapsalon. Haartjes kippen, kammen, drogen, staartjes maken, ... maar ook elkaar schminken en nageltjes de nageltjes werden gelakt door de juf. De kleuters wouden ook nagels lakken, handen werden afgedrukt op papier en lakken maar! In de bouwhoek werd er massage gegeven. Juf Aurore en ik hebben vrijdag de haartjes mooi gemaakt en hun nagels gelakt. We hebben ook een nieuw liedje geleerd, 'Knip, knip, knip zegt de schaar'. Elke dag zongen we samen dit leuk liedje. Met plasticine mochten we op een prent van een gezichtje, krulharen en lange haren rollen, maar natuurlijk ook korte haren. Tot volgende week op de kaasavond!

Week van 6 januari

We verwelkomen de 8 nieuwe kleuters in onze klas. Ze hebben alle hoeken leren kennen (auto-, boeken-, blokken-, poppen-, timmer-, plasticine-, fijne motoriek-,knutselhoek , poppenhuis en zandbak en in de gang de bewegingshoek. In de knutselhoek hebben we geschilderd en met waterverf gewerkt. In de blokkenhoek hebben we nu houten boomstammetjes (popjes voor erbij en diertjes) en gekleurde plastiek blokjes. joepie jee het was feest. Omer is drie jaar geworden. Een feit iedereen in de klas is nu drie jaar😏. Het was een rustige leuke week en goed kunnen kennismaken met de 8 nieuwe kindjes.

Week van 16 december

Kerstmis

Week van 9 december

Sinterklaas is terug naar Spanje en de kerstman staat al weer te wachten De hele week hard gewerkt aan de nieuwjaarsbrieven.. Natuurlijk een mooie kerstboom gezet en de hele klas in feeststemming. Kerstfeest in de poppenhoek. Een kerstgezelschapsspel gespeeld. In de bouwhoek moesten ze een kerstboom maken . De zandbak werd plots nat juf had er water in gedaan dit vonden ze heel leuk. Het kerstverhaal verschillende keren vertelt want wij moeten het kerstverhaal spelen in de home. Het kerstverhaal al twee keer gespeeld. Woensdag zijn de kleuters van juf Lobke die in januari naar ons overkomen komen spelen voor een uurtje in onze klas. Ze vonden het al heel leuk en mijn kls hebben hun al goed geholpen door te zeggen waar alles staat enz.

Week van 2 december

Deze week rustig meespelen in de hoeken. Een ganzenspel ivm sinterklaas en zwarte piet. In de bouwhoek heb ik kartonnen wafeldozen bijgezet en kleine meubeltjes om het kasteel van de sint te maken. Bij de fijne motoriektafel hebben ze een ketting mogen rijgen voor zwarte piet. Bij de praatplaat waren nieuwe woordjes over de sint. In de poppenhoek liepen ze heel graag met de sint kleren rond maar de zwarte pieten kleren kregen ze niet goed aan (de broek was een beetje te moeilijk )We hebben een fopdoos gemaakt voor de sint(zaten heel veel papiertjes in en helemaal onderaan marsepeinen balletjes en pepernoten) Dus ook marsepeinen balletjes gerold was in het begin moeilijk maar na veel oefenen lukte het wel. Knutselen van een mijter of schoorsteen. Een vlagje hadden we ook nog gemaakt dat zal maandag mee gaan naar huis vergeten in de knutselzak te steken veel sint groetjes van juf Cinzia

Week van 25 november

Maandag hebben we een mooie tekening voor de sint gekleurd en allemaal in een omslag gestoken en naar de brievenbus gebracht. Onze poppenhoek is veranderd in een sinterklaashoek(bureau en slaapkamer). Spelletjes over sint en puzzels van sint en piet. We hebben een sint of pietenvlagje gemaakt door te verven met waterverf. In onze bouwhoek liggen vanaf nu eierkartons , we maken er een kasteel mee en kleine pietjes mogen er dan in spelen. Een mijter of schoorsteenmuts gemaakt voor vrijdag aan te doen als de sint op bezoek komt (deze ook geverfd met waterverf (vinden ze heel leuk) Juf Britt was donderdag en vrijdag op bezoek en ze heeft met de kleuters een masker gemaakt van zwarte piet door te kleuren, stempelen en prikken.

Week van 18 november

De vuilnisman is op bezoek geweest met de vuilniskar . Whaaw zeg, heel imposant echt waar, ook voor de juffen. We hebben cupcakes gebakken voor de vuilnismannen maar natuurlijk ook eentje voor onszelf . In de zandbak hebben we met plankjes gespeeld. Woensdag was er poppenkast over het containerpark samen met de kls van juf Stefanie. We hebben een mooie tekening voor de vuilnisman gemaakt, hopelijk hebben jullie ze aan de vuilniszak geplakt. Vuilnis gesorteerd met de krokodillenknijper. Zo dit was het voor deze week.

Week van 11 november

We zijn begonnen met ons project Zwerfvuil. We hadden een tafel met heel veel vuil op. We mochten met de krokodillenknijpers al het vuil sorteren in de papiermand, zwerfvuil(de witte zak), pmdzak(blauwe), gft(grijze container).Het liedje van zwerfvuil aangeleerd en verschillende keren al gezongen. Samen met de kls van de thuisklas zijn we in het bos vuil gaan oprapen maar grote teleurstelling: niet veel vuil gevonden. Maar natuurlijk wel tof dat we een proper bos hebben. Dan hebben we maar zelf vuil gegooid op de speelplaats en de kls maar knijpen en sorteren met de krokodilknijpers. We hebben ook met het paddenstoelenspel met kleurtjes gespeeld. In de fijne motoriektafel liggen nu kleine doosjes waar ze een bolletje in moeten stoppen met dezelfde kleur van het doosje.