2ᵉ Kleuterklas

met juf Stefanie

Uitkijken naar de komst van Sinterklaas en zwarte piet. Leuke tekeningen maken en kleurplaten kleuren. Onze kroon verder afwerken met stickers. In de bouwhoek bouwden we een stoomboot en speelden we zelf Sinterklaas en zwarte piet. Mooie pietjes maken met plasticine kwam ook aan bod. De kleuters deden dit super goed. Spelen in het speelhuisje en het paard liep over het dak met Sinterklaas op zijn rug. Liedjes beluisteren en zingen was ook super leuk. Ook ons liedje en dansje oefen voor de Sint. Het tempo ging steeds sneller maar we bleven dat goed doen .Donderdagavond hebben we onze pantoffel gezet met een wortel, een suikertje en een pintje bier. Ja hoor, hij is geweest!!! Weer veel nieuw speelgoed voor de klas. Er werd al mooi mee geknutseld en gebouwd. Ook de dino-puzzel stak snel in elkaar. Tot volgend jaar Sinterklaas.

Week van 2 december

Maandag kwamen we binnen in een gezellig klasje. De open haard stond aan, kikker zat in een zeteltje tv te kijken met een lekker tasje koffie en een koekje. Waffie de hond lag ook rustig te slapen. De kleuters speelden een echt gezinnetje, maar oei het kindje was ziek en we hebben geen dokter. De dag nadien stond de dokterstas klaar. In de gang met de fietsen en krijten op een groot stoomboot-bord. Aan de knutseltafel wilden ze graag al tekeningen van sinterklaas kleuren. De juf tekende de sint, de piet en een stoomboot. Kleuren, verven om ze een mooi kleurtje te geven. Uitknippen en nieten op een kroon, zo kan Sinterklaas en de zwarte pieten ons vrijdag bewonderen. Donderdag maakten we de klas donker en gaven we elkaar een massage op rustige muziek. Genieten deden we zeker en vast.

Week van 25 november

We gingen deze week van start met een gezamenlijk moment in de turnzaal over 'de week van de ophalers'. Wat is een vuilnisman? Waar rijden ze mee? Hoe kunnen we de ophalers deze week bedanken? We maakten allemaal een mooie tekening. Dinsdag konden we deze afgeven aan de vuilnisman. Hij kwam namelijk op bezoek in de school met zijn vuilniskar. Leuk om te zien hoe een vuilniskar werkt en er van dichtbij uitziet. Aan de knutseltafel moesten de kleuters een 'kindje' tekenen voor de juf. Al gauw kwam er iemand op het idee om een kindje te maken van papier en rietjes. Andere kleuters kwamen natuurlijk ook in de knutselhoek om een leuk mannetje te maken. We maakten met de hele klas ook een grote vuilniskar uit karton, knippen, scheuren, plakken, schilderen, kleuren met vette wasco. Wauw, dat heeft de kikkerklas super goed gedaan! Juf Aurore heeft ons dan ook heel goed geholpen. Op het einde van de week werden onze wafeldozen verplaats naar de Nijntjesklas. Wij gaan nu bouwen met grote houten blokken in verschillende vormen. Er werd zelfs al een auto mee gemaakt.

Week van 18 november

Het project 'zwerfvuil' is van start gegaan. Super leuk. Een liedje leren, vuil gaan rapen met de knijpers, het vuil sorteren,... We maakten met dopjes en een stuk touw ook een heel leuk knutselwerkje, een leuke slang. Dit konden we ook maken doordat de derde kleuterklas voor ons gaatjes in de dopjes timmerden. Ook al was het koud, de kleuters gingen toch graag picknicken buiten. De tafel werd mooi gedekt.

Week van 11 november

Na een weekje herfstvakantie hebben we weer flink gespeeld en geleerd in de klas. Een nieuw begroetingslied met bewegingen. Ons eierdoos geschilderd en geprikt, zodat we allemaal een mooi lampionnetje hadden voor de lichtstoet. Vrijdag zijn we liedjes gaan zingen in de home voor Sint-Maarten. In de huishoek waren we prinsen en prinsessen, die feestjes vierden met ballonnen en slingers en lekker eten. Buiten konden we aan de slag met takken, er werd al een mooi kamp gemaakt. In de speelhoek lagen er nieuwe puzzels, eentje was heel hard in trek en werd meerdere keren gemaakt in groep. De kleuters deden dit super goed. Op de bouwtafel werd er een kasteel gebouwd en gespeeld met de popjes. Een bewegingstussendoortje in de kring met gekleurde kaartjes en opdrachten, maar ook het spel 'de meester zegt...' hebben we gespeeld.

Week van 4 november

Het thema open en toe had succes. We leerden een versje met de vingers. We luisterden naar een verhaal over 'de tent' en plaatsten buiten zelf een tent om in te spelen. Tentje open, tentje toe. Knipopdracht om ons doosje voor oma en opa te versieren. Taaloefening, wat kan er open en toe, de kleuters mochten hier een foto van nemen. Knopen en ritsen leren toedoen. Bijna iedereen kan het alleen. Super! Onze huishoek werd een wasplaats. Wasmachine open, kleertjes erin, deurtje toe en wassen maar. Klaar? Deurtje open, kleren eruit en ophangen aan de het wasrek met wasspelden. Ook onze klaspop kikker en zijn vriendjes werden gewassen. Vrijdag kwamen we allemaal verkleed naar school. Brrrrr iedereen was eng verkleed voor Halloween. Verhaaltjes lezen in het donker met een zaklamp. Tekeningen kleuren van Halloween en pompoenen of spinnen beplakken met stickers. Juf Aurore meehelpen met het pannenkoekenbeslag en ook de appels in stukjes snijden. Pannenkoeken bakken en 's middags samen heerlijk smullen. Onze buikjes waren goed gevuld. Een fijne herfstvakantie!

Week van 21 oktober

Hallo iedereen. Wat een herfstweek, maandag wandelden we samen met de 1ste klklas naar het bos. We verzamelden blaadjes en vruchten in zakken en in onze bolderkarren gooiden we grote en kleine takken. We sleurden ook enorme takken mee naar de school. Hoe leuk was dat. In de klas leerden we weer een nieuw liedje 'Ozewizewo', samen zingen in de kring dat doen we graag. We luisterden ook naar een verhaal van 'kikker en de wind'. Met de wafeldozen maakten we weer super hoge torens. Donderdag begonnen we met het thema 'Open en toe' en we hadden meteen ook hulp van Fiona. Een meisje die ons kwam helpen op Youca-dag. Als we de klas binnenkwamen moesten we eerst het gordijntje opendoen. En in onze huishoek stond een wasmachine en droogrek. Op de knutseltafel konden we reepjes knippen in kleinere stukken en bij de spelletjes tafel lagen mannetjes die we konden aankleden in de juiste kleur. Zo leerden we een jas met knopen dichtmaken en mutsen met velcro. En natuurlijk oefenen we flink om ons eigen jasje toe te krijgen.

Week van 14 oktober

Weer een leuke week achter de rug. De hoekjes waren na het thema verkeer een beetje aangepast met nieuw materiaal. Super leuk. Zo konden we in de bouwhoek iets bouwen met lege wafeldozen en stevige kartonnen planken. In de zandbak maakten we bergjes en vulkanen voor de dinosaurussen. De ontdekhoek ging open voor de eerste maal. Daar werd een bak gevuld met kastanjes. Hiermee kunnen ze tellen en patronen leggen. De kleuters ontdekten het verschil tussen tamme en wilde kastanjes. In de knutselhoek ontstonden er weer mooie knutselwerken. De kleuters knutselden een mooie kroon voor zichzelf en zelfs een toverstaf met een takje uit de natuur. We luisterden naar leuke verhalen uit boekjes die de kindjes mee hadden van thuis. Donderdag was het schrijfdans en oefenden we op het liedje 'ik wil zo graag een treintje zijn'.

Week van 7 oktober

Een nieuwe maand, we zijn al oktober. Wat gaat het snel. Maandag hadden we geen school en konden we genieten van een dagje thuis. Dinsdag speelden we verder in alle hoekjes en kwamen er nog ideeën voor onze fiets. In de namiddag was het weer fijn spelen in alle klasjes. Woensdag kwam juf Griet een dagje in onze klas. Kikker met zijn fluo-vest kleuren, scheuren en plakken, dat ging al reuze goed. Donderdag een hieperdepiep hoera voor Aleyna. Ook zij is 4 jaar geworden. Samen zingen, dansen, spelen, tekenen en smullen van de lekkere cakejes. Deze week oefenden we een dansje voor Kaatje Tralalaatje. Hier zie je nog geen foto's van maar binnenkort kan je je kleine spruit zien dansen.

Week van 30 september

We gingen deze week van start met thema verkeer. Het 'fluo-lied' werd aangeleerd. We maakten kennis met de politie en hun attributen. Het spelen van een groot verkeersspel met de loopfietsen en 's middags een mooie wandeling naar de Parochie. Proficiat 2de kleuterklas ! Iedereen heeft zijn brevet gehaald. De hoekjes waren allemaal aangepast rond thema verkeer. Politie spelen dat vinden we super leuk. Maar ook een station en treinsporen bouwen. Het kleuren en verven van kleurplaten was ook in trek. De juf gaf ook een uitdaging. Het pimpen van een fiets. Niet gemakkelijk om zelf zo na te denken. Even brainstormen met heel de klas en al snel kregen we mooie resultaten. Een hieperdepiep hoera voor Nanou. Dit vierden we vrijdag op school met muziek, spelletjes, tekenen en iets lekkers.

Week van 23 september

Wij hebben weer een fijne week achter de rug. Het spelen in de hoeken was super tof. De kleuters hadden zin in frietjes, de juf had er geen. Hoe hebben ze dit opgelost? De kleuters hebben dit zelf geknutseld. Ook picknicken zagen we wel zitten, dus trokken we met ons eten en potjes en pannetjes naar de bouwhoek. Jammie, gezellig samen eten. Vrijdag zijn we samen met de eerste kleuterklas naar het Chiro-pleintje geweest. Spelen in de zandbak, op de speeltuigen en gezelschapsspelletjes op het deken. Onze knutselzakken zijn af! We hebben gekleurd en geverfd met onze vinger. Iedere vrijdag krijgen we deze mee naar huis met onze werkjes. Maandag terug leeg mee naar school brengen.

Week van 16 september

Hallo iedereen, Week 2 hebben we weer goed gefeest. Twee jarigen in de klas. Hoeraaaaaa voor... Lyana (visje) en Alexis. We hebben leuke tekeningen gemaakt, spelletjes gespeeld, verjaardagsliedjes gezongen en lekkere cake met fruitsla gegeten, maar ook pannenkoeken. De kleuters kregen er een nieuwe hoek bij, de timmerhoek! Buiten timmeren, ja echt plezant. We hebben ook een nieuw liedje geleerd in de kring 'de kikkertjes'. Samen het lied gezongen en bewogen. In de bouwhoek spelen met de auto's en de autobaan, aan de knutseltafel werd er weer volop getekend en in de speelhoek was het leuk om de tafel te dekken en lekker eten te maken. Heel veel groetjes, de kikkerklas

Week van 9 september

Week 1 zit er al op. We hebben al hele leuke dingetjes gedaan. Vooral de hoekjes verkend, waar we konden bouwen, in het zand spelen, verkleden, knutselen, tekenen, ... en ook buiten gespeeld op ons terrasje. Maandag scheen de zon en was het dus lekker warm buiten. Samen zijn we dan gaan buitenspelen in de zandbank. Vrijdag vierden we ook Janne haar verjaardag. We maakten een mooie tekening, speelden spelletjes, zongen liedjes en luisterden naar een verhaal. En natuurlijk aten we ook lekkere donuts!

Week van 2 september