Projecten

Sint

Spelletjesmoment

Applaus voor de afvalophalers

Duiding van ons jaarproject: Afval. We ontdekken dat al het vuil dat op de grond ligt niet zo goed is voor het milieu. Zwerfvuil hier en zwerfvuil daar….. met grijpers en vuilzakken gaan we op pad en proberen zo Melsbroek een beetje properder te maken . We denken deze week ook aan de afvalophalers . We hangen een rood lintje aan de groene zak; zo zeggen we dankjewel om ons afval steeds op te halen.

Duiding jaarproject afval

10 november… een traditie… lichtstoet in Melsbroek. Met z’n allen gaan we op ontdekking…. Hoe lang is de tent? Hoe groot is het vuur? Samen met de bewoners van de home en de groep Oe aver Oe beter oefenen we de liedjes die we zingen na de lichtstoet in de tent.

Lichtstoet

Op de speelplaats is er steeds wat te beleven. De nieuwe glijbaan had direct succes. Met de ballen kunnen we leuk samenspelen. Op het voetbalveld is er steeds ambiance. De balletjes laten rollen en dan kijken…. waar komen ze terecht. Dansen voor de spiegel….heel tof!

Spel op de speelplaats

Zoveel volk op de speelplaats . Joepie jee de oma’s en opa’s zijn op school. Juf Griet vertelt wat hun te wachten staat. Iedereen krijgt een plan van Melsbroek met een uitgestippelde tocht. Gewoon volgen en onderweg de activiteit samen met je kleinkind doen. Daarna wordt iedereen om 11u verwacht in de parochiezaal voor een lekkere tas koffie met een koekje. De kleuters sluiten deze leuke voormiddag af met een mini optreden op het podium. Bedankt aan alle grootouders of vervangers voor het mee doen! Wij hebben er van genoten.

Grootouderfeest

Onze speelplaats is een speelbos geworden. Bedankt aan iedereen die herfstmateriaal heeft meegebracht. De kleuters kunnen hun hartje ophalen door te gooien met blaadjes; kampen te maken met de takken; op de boomstammen te stappen ; in en uit de zandbak te klimmen …

Herfst op de speelplaats

Donderdagnamiddag hebben we samen met alle kleuters gedanst . Het kon niet toepasselijker “Ik ben een wandelende boom, jij bent een wandelende boom, ….. Ze hebben ervan genoten en dansten goed mee. Een leuk moment van samenhorigheid.

Dansmoment

We hebben met onze kleuters weer stil gestaan bij het feit dat het wel heel belangrijk is om elke dag onze fluovest aan te doen. We probeerden om iedereen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te laten komen. Elke kleuter kreeg 's morgens een sticker om op de verkeersslang te kleven. Zo konden we na een week zien dat de meesten toch nog met de auto kwamen.

Project verkeer

Samen met de mensen van de home maakten we een wandeling door het bos en het dorp. In de parochiezaal hebben we samen kunnen picknicken maar het weer was wel even spelbreker. Ons ijsje hebben we dan samen in de school opgegeten. Mmmmmmm lekker!

Feestival in het dorp

De eerste en tweede klklas genoten van het goede weer en trokken met z'n allen naar de speeltuin in de Passiewijk. Ze konden er hun hartje ophalen met klimmen en klauteren, schommelen en met het meegebrachte speelgoed. Een hele fijne namiddag.

Naar de speeltuin

Juf Monique werd op 1 september 60 jaar! We hebben haar in de bloemetjes gezet!

Verjaardag juf Monique