Projecten

Project afval

Ons jaarproject “Afval” hebben we met alle kls samen op de speelplaats afgesloten .
Alle klassen zijn deze week ook nog eens zwerfvuil gaan rapen. Goed gedaan !!!
Onze wedstrijd “maak Melsbroek proper “ moest nog beloond worden.
En de winnaar is …. Wout uit de derde klklas ! Proficiat!!
Hij mag naar huis met een rol vuilzakken en een grote bellenblaas.
Alle kls die een foto doorgestuurd hadden werden ook beloond met een bellenblaas.
Bedankt om mee te doen. Doe zo verder zouden we zeggen dan blijft Melsbroek proper.

Onze school is corona-proef!

Na heel wat gepuzzel is het ons gelukt om op 2 juni te herstarten met al onze kleuters. Alles verloopt vlot; van handen wassen tot het in bubbels spelen op onze speelplaats. Gelukkig moeten we geen afstand houden van elkaar in onze bubbel.

Carnaval

Huwelijksaanzoek mama en papa Sieger

Op 14 februari 2020 zijn de kleuters van juf Stefanie in een rode, roze of witte outfit naar school gekomen. Hun haartjes voorzien van mooie staartjes, glitter of gel. Het was Valentijn. Ze hebben er een hele week rond gewerkt. Maar dan komt de apotheose. Na hun mooie dansjes wordt de nietsvermoedende mama van Sieger ten huwelijk gevraagd door de papa. En ze zei ''JA!'' Dikke proficiat! Bedankt dat we aan deze verrassing mochten meewerken. Geniet van het filmpje.

Dansmoment

Op donderdag 13 februari dansten we allemaal nog eens samen op de speelplaats!

Lichtmis

Kaasavond

Week van 16 december

Kerstfeest in de home

De Klimmuur

Heb je het al gezien ? Op onze blauwe geschilderde muur zijn gekleurde blokjes gezet door ons klusjesteam. René, Leo en Mon hebben gemeten, geboord, gekleefd en vastgeduwd en joepie ….. de muur was klaar !! O nee … nog niet er op het moest nog goed drogen. Eindelijk ….donderdag was het zover. Liam mocht de spits afbijten en als eerste de klimmuur uit proberen. Het was meteen een succes . Er waren niet veel kleuters meer op de speelplaats . Maar de klimmuur was volzet! Bedankt aan ons klusjesteam , onze kleuters vinden het keitof!

Pensioen juf Monique

Maandag om 10u30 klonk het muziekje “ waar is dat feestje hier hier ….” uit onze boxen en dansten we er lustig op los. Juf Monique was totaal overdonderd ! We hebben haar gevierd met een dansje een liedje een kadootje. Het was super leuk. Ook de oud collega’s en het schoolbestuur waren aanwezig. En dan ….. frietjes!!! We hebben kunnen smullen , het was lekker en gezellig. Juf Monique bedankte ons allemaal en de kleuters kregen een leuk aandenken. Geniet van je pensioen , je hebt het verdiend.

Advent

Op maandag en donderdag verwelkomde juf Griet ons in haar bureau om advent te vieren. In het donker met sfeervolle lichtjes luisterden we naar het verhaal van de vier windlichten , zongen we een liedje bij de adventskrans en dansten we op rustige muziek en konden we knuffels geven aan elkaar. Donderdag steken we het vierde kaarsje aan in de home tijdens het kerstfeest

Sint

Spelletjesmoment

Applaus voor de afvalophalers

Duiding jaarproject afval

Duiding van ons jaarproject: Afval. We ontdekken dat al het vuil dat op de grond ligt niet zo goed is voor het milieu. Zwerfvuil hier en zwerfvuil daar….. met grijpers en vuilzakken gaan we op pad en proberen zo Melsbroek een beetje properder te maken . We denken deze week ook aan de afvalophalers . We hangen een rood lintje aan de groene zak; zo zeggen we dankjewel om ons afval steeds op te halen.

Lichtstoet

10 november… een traditie… lichtstoet in Melsbroek. Met z’n allen gaan we op ontdekking…. Hoe lang is de tent? Hoe groot is het vuur? Samen met de bewoners van de home en de groep Oe aver Oe beter oefenen we de liedjes die we zingen na de lichtstoet in de tent.

Spel op de speelplaats

Op de speelplaats is er steeds wat te beleven. De nieuwe glijbaan had direct succes. Met de ballen kunnen we leuk samenspelen. Op het voetbalveld is er steeds ambiance. De balletjes laten rollen en dan kijken…. waar komen ze terecht. Dansen voor de spiegel….heel tof!

Grootouderfeest

Zoveel volk op de speelplaats . Joepie jee de oma’s en opa’s zijn op school. Juf Griet vertelt wat hun te wachten staat. Iedereen krijgt een plan van Melsbroek met een uitgestippelde tocht. Gewoon volgen en onderweg de activiteit samen met je kleinkind doen. Daarna wordt iedereen om 11u verwacht in de parochiezaal voor een lekkere tas koffie met een koekje. De kleuters sluiten deze leuke voormiddag af met een mini optreden op het podium. Bedankt aan alle grootouders of vervangers voor het mee doen! Wij hebben er van genoten.

Herfst op de speelplaats

Onze speelplaats is een speelbos geworden. Bedankt aan iedereen die herfstmateriaal heeft meegebracht. De kleuters kunnen hun hartje ophalen door te gooien met blaadjes; kampen te maken met de takken; op de boomstammen te stappen ; in en uit de zandbak te klimmen …

Dansmoment

Donderdagnamiddag hebben we samen met alle kleuters gedanst . Het kon niet toepasselijker “Ik ben een wandelende boom, jij bent een wandelende boom, ….. Ze hebben ervan genoten en dansten goed mee. Een leuk moment van samenhorigheid.