Thuisklas

met  juf Lobke

Week van 22 juni

Deze week speelden we veel met water! We hadden een zwembadje in de klas en speelden hier veel in! Ook hadden we een waterbak waar we al ons speelgoed in hebben afgewassen. Buiten speelden we ook met water, samen met juf Joke. Verder gingen we zwerfvuil rapen om Melsbroek proper te houden. De laatste week vloog weer voorbij.

Week van 15 juni

Deze week schilderden we met waterverf, speelden we met een lichtbak met zand, focusten we ons op knippen met een schaar en plakten al onze snippers op een reuze dino en krokodil die de juf getekend had. Verder mochten we stempelen op papier en stickers plakken, wat omgetoverd werd tot een windmolentje! Samen gingen we de kleine zwaantjes bezoeken op de vijver in het bos. Ook bliezen we bellen en mochten we weer gaan turnen met juf Joke.

Week van 8 juni

Deze week begonnen we aan ons vaderdagpakje! We schilderden, stempelden en moesten zelfs op de foto! Ook leerden we een versje voor onze papa. We kunnen het helemaal opzeggen, super flink!
Maandag vierden we de verjaardag van Zita, HIP HIP HOERAAAAA 3 jaar!! Vrijdag vierden we de
verjaardag van Jack, hij werd ook 3 jaar! PROFICIAT!! Wat een feestweek was dit! Aan alle papa's, nog een gelukkige vaderdag! Hopelijk zijn jullie goed verwend geweest door jullie kleuter en hebben jullie veel plezier met het cadeautje.

Week van 2 juni

Eindelijk zagen we elkaar weer allemaal terug! De kindjes waren heel blij. Ze hadden elkaar duidelijk gemist. Ook kregen we een nieuw vriendje in de klas, Basil! Hij doet het heel goed en speelt al mooi samen met de kindjes. We speelden met de plasticine, scheerschuim, een waterbak en de zandbak lag vol schelpen en emmertjes. Ze hadden veel plezier! Ook gingen ze terug turnen met juf Joke, dat vonden ze weer leuk! De week was snel voorbij! Tot volgende week!

Week van 9 maart

We gingen deze week verder zonder thema. Aangezien ik ziek was, zag ik de kleuters pas donderdag! We gingen met steekparels aan de slag, oefenden onze fijne motoriek door dopjes op en af te draaien van flesjes, puzzelden met 9 stuks, speelden bewegingsspelletjes enzovoort. Verder gingen we spelen met het grote draairad. Al snel ontdekten de kleuters dat wanneer je speelgoed op de grote pijl legt en dan heel hard draait, dit er af vliegt. Dit vonden ze een geweldig spel! En opnieuw en opnieuw... Weer een weekje vol experimenteren en ontdekken!

Week van 2 maart

We verwelkomden deze week twee nieuwe peuters, Levi en Madi. Ze deden het super goed. We oefenden deze week de klasroutines opnieuw en zorgden er voor dat Levi en Madi zich thuis voelden in de klas. Dinsdag vierden we de verjaardag van Lily en Lahja! Proficiat! Zij werden drie jaar! Hipperdepiep, HOERAAA! We maakten lekkere cupcakes en vierden feest. Verder gingen we deze week experimenten met plasticine. We rolden balletjes, maakten pannenkoeken, enzovoort. Ook gingen we deze week veel puzzelen en kralenkettingen maken. Het was weeral een leuke week!

Carnaval

Week van 17 februari

We leerden deze week verder over dieren. We voelden welke dieren in de voeldoos staken en konden alles raden! Van boerderijdieren tot wilde dieren, van dieren in de zee tot dieren in de lucht. We speelden memorie om de dierengeluiden en dierennamen te oefenen. We keken in de dierenencyclopedieën en dierenatlassen en kwamen zo veel te weten over de dieren. Ook hadden we het al over carnaval. Wie is die gekke clown? In wat kunnen we ons allemaal verkleden? We dansten en zongen om al te oefenen voor carnaval van vrijdag! Joepie!

Week van 10 februari

We leerden deze week rond dieren. Dieren van de jungle, dieren op de boerderij, huisdieren, wilde dieren, enzovoort. Ik merkte dat dit thema erg leefden bij de peuters. Daarom besloot ik om hier twee weken rond te werken in de klas. We knutselden verschillende dieren, lazen interessante verhalen over dieren, speelden dierenspelletjes, zongen dieren liedjes, en nog veel meer! Vrijdag vierden we Valentijn op school. We knutselden hartjes voor de mensen die we graag zien, aten hartjeskoeken en mochten naar een heel mooi huwelijksaanzoek kijken van de papa en mama van Sieger! Proficiat!

Week van 3 februari

Twee nieuwe vriendjes in de klas. Welkom Lina en Ariëlle ! We leerden hun de routines van de klas aan en leerden elkaar kennen. Maandag gingen we naar de kerk om Maria lichtmis te vieren. We zongen een liedje waar we hard op geoefend hadden en gaven ons zelf geknutseld kaarsje af. We gingen in al de hoeken spelen in de klas zodat de nieuwe kindjes deze leren kennen en alles weten staan in de klas. Zo voelen ze zich snel thuis! Vrijdag gingen we turnen met juf Joke. Joepie!

Week van 27 januari

Even deze week, een weekje zonder thema! Zo kan ik ontdekken waar de kinderen mee bezig zijn en wat hun interesseert. We begonnen de week al met een dagje rust. Dinsdag gingen we turnen bij juf Joke en leerden we over wilde dieren! In de klas leerden we een liedje over licht. Dit moesten we goed oefenen want maandag zingen we dit in de kerk! Ook knutselden we een kaarsje om op het altaar te zetten. Verder kwamen Lina en Ariëlle een uurtje spelen en kijken in onze klas. Joepie!! Weer nieuwe vriendjes!

Week van 20 januari

Deze week werken we rond de kaasavond.We knutselen mooie dingen om de zaal te versieren. We werken ook allemaal aan een mooi groepswerk.En we proeven ook eens van de lekkere kinderschotel.

Week van 13 januari

Deze week leerden we over muizen en kaas. Hoe komen nu die gaatjes in de kaas? Welk geluid maakt een muis? Wat eet een muis allemaal? De kleuters kennen er alle antwoorden op! We leerden ook een leuk liedje over de muis, dit zullen jullie de komende week nog vaker horen misschien 🙂 We knutselden ieder een kaasblok en maakten samen een groot groepswerk van een muis en kaas! We versierden de staart van de muis met kralen, speelden met knuffelmuizen in een mega kaasblok in de klas, luisterden naar boekjes van muizen, en nog veel meer!

Week van 6 januari

We hebben een nieuwe peuter in onze klas! Welkom Zita! 🙂 We begonnen de week na de vakantie rustig. Zo kon Zita de routines van de klas, de andere peuters en de school leren kennen. Woensdag vierden we de verjaardag van Arya. Hip hip HOERAAA!! Gelukkige verjaardag, Arya! We maakten lekkere cupcakes in de klas en mochten ze daarna op smullen. Dat was leuk! Volgende week leren we over kaas en muizen. Als jullie een knuffel of speelgoed in dit thema hebben, mag dit altijd meegegeven worden.

Week van 16 december

Kerstmis

Week van 9 december

We begonnen deze week met de verjaardag van Cihangir! Proficiat, hij werd 3 jaar!! HIP HIP HOERAAA! Hierna startten we aan onze nieuwjaarsbrief. We knutselden al hard aan onze brief en proberen ons versje goed te onthouden. De klas is al erg gezellig, want we hebben een kerstboom gezet, hingen er lichtjes en zelfgemaakte kerstballen in. Ook brandden we samen met heel de school, in het bureau van juf Griet, het eerste kaarsje van de adventskrans al! Op donderdag ging het tweede kaarsje aan. We werden echte muzikanten, want we bespeelden muziekinstrumenten tijdens het zingen van ‘kling klokjes kling’.

Week van 2 december

Deze week werkten we verder aan onze mijter voor de Sint. Dinsdag gingen we turnen. We kropen in allemaal tunnels, sprongen in hoepels, slopen op onze buik, ... . Woensdag kwamen de mama en papa van Lahja en Lily op bezoek. Ze speelden leuke spelletjes met ons! Dank u! Verder oefenden we ons versje goed zodat we tegen vrijdag dit super goed tegen de Sint en Pieten konden opzeggen. Wanneer de Sint en Pieten er eindelijk waren, gingen we hun een handje geven en kregen speculaas! Hmm! Wat jammer dat ze weer naar Spanje moesten... We zongen een afscheidsliedje en weg waren ze! Daaag, tot volgende jaar!

Week van 25 november

Deze week leerden we over Sinterklaas en Zwarte Piet! We hebben een leuke stoomboot in de klas waar we in kunnen spelen. Verder hebben we allemaal andere leuke spelletjes in de klas rond het thema Sint en Piet. We stapelden pakjes op elkaar en gooiden ze hierna om, we versierden pietenmutsen, enzovoort. We leren een versje dat we voor Sinterklaas gaan opzeggen. Spannend! Ook hebben we een mijter geknutseld voor als de Sint komt.

Week van 18 november

Deze week leerden we verder over afval. We knutselen met afval en gaven ons grote kunstwerk aan de vuilnisman. Die was er super blij mee! Samen met juf Joke speelden we met scheerschuim in de klas, we gingen ook met haar turnen. De derde kleuterklas kwam ons vertellen dat we afval moeten rapen met onze mama/papa/... en hiervan een foto moeten maken voor op de instawall! We kregen van juf Stéphanie wafeldozen om mee te bouwen in de klas. We maakten een reuze toren, en duwde deze hierna om. Dit vonden we geweldig! Vrijdag vierden we de verjaardag van Siènna. HIP HIP HOERA! We mochten heerlijke fruitbrochettes maken en daarna lekker opsmullen! Dank u wel Siènna!

Week van 11 november

We begonnen de week met een dagje vakantie, joepie! Dinsdag vierden we de verjaardag van Adrian. Hipperde piep HOERAAA! We aten heerlijke fruitbrochettes, mmm! Dank u wel Adrian! Turnen met juf Joke was erg fijn. We speelden met pittenzakken! We leerden over afval. Samen gingen we afval rapen in het bos en sorteerden het in de juiste vuilbak. Samen met juf Griet leerden we ook nog een leuk liedje over zwerfvuil. We luisterden naar mooie verhalen over de vuilnisman, vuilniskar en afval. Wat zijn we benieuwd naar de vuilniskar die op bezoek zal komen!