Thuisklas

met  juf Lobke

Deze week werkten we verder aan onze mijter voor de Sint. Dinsdag gingen we turnen. We kropen in allemaal tunnels, sprongen in hoepels, slopen op onze buik, ... . Woensdag kwamen de mama en papa van Lahja en Lily op bezoek. Ze speelden leuke spelletjes met ons! Dank u! Verder oefenden we ons versje goed zodat we tegen vrijdag dit super goed tegen de Sint en Pieten konden opzeggen. Wanneer de Sint en Pieten er eindelijk waren, gingen we hun een handje geven en kregen speculaas! Hmm! Wat jammer dat ze weer naar Spanje moesten... We zongen een afscheidsliedje en weg waren ze! Daaag, tot volgende jaar!

Week van 2 december

Deze week leerden we over Sinterklaas en Zwarte Piet! We hebben een leuke stoomboot in de klas waar we in kunnen spelen. Verder hebben we allemaal andere leuke spelletjes in de klas rond het thema Sint en Piet. We stapelden pakjes op elkaar en gooiden ze hierna om, we versierden pietenmutsen, enzovoort. We leren een versje dat we voor Sinterklaas gaan opzeggen. Spannend! Ook hebben we een mijter geknutseld voor als de Sint komt.

Week van 25 november

Deze week leerden we verder over afval. We knutselen met afval en gaven ons grote kunstwerk aan de vuilnisman. Die was er super blij mee! Samen met juf Joke speelden we met scheerschuim in de klas, we gingen ook met haar turnen. De derde kleuterklas kwam ons vertellen dat we afval moeten rapen met onze mama/papa/... en hiervan een foto moeten maken voor op de instawall! We kregen van juf Stéphanie wafeldozen om mee te bouwen in de klas. We maakten een reuze toren, en duwde deze hierna om. Dit vonden we geweldig! Vrijdag vierden we de verjaardag van Siènna. HIP HIP HOERA! We mochten heerlijke fruitbrochettes maken en daarna lekker opsmullen! Dank u wel Siènna!

Week van 18 november

We begonnen de week met een dagje vakantie, joepie! Dinsdag vierden we de verjaardag van Adrian. Hipperde piep HOERAAA! We aten heerlijke fruitbrochettes, mmm! Dank u wel Adrian! Turnen met juf Joke was erg fijn. We speelden met pittenzakken! We leerden over afval. Samen gingen we afval rapen in het bos en sorteerden het in de juiste vuilbak. Samen met juf Griet leerden we ook nog een leuk liedje over zwerfvuil. We luisterden naar mooie verhalen over de vuilnisman, vuilniskar en afval. Wat zijn we benieuwd naar de vuilniskar die op bezoek zal komen!

Week van 11 november

Deze week hadden wij vier nieuwe vriendjes in onze klas. We leerden elkaar terug beter kennen en oefenden op de routines van de klas. Ze deden het allemaal ongelooflijk goed. Verder maakten we lampionnen en reclamefolders voor de lichtstoet. Ze hebben er hun werk van gemaakt! Ook maakten we kennis met een nieuwe juf, juf Joke, die op woensdag in onze klas komt tot dat juf Elke terug is. Zij zal ook turnen geven. Donderdag en vrijdag was het feest in de klas. Adam en Marie waren jarig! We maakten lekkere fruitbrochettes en cakjes! Hmmm!

Week van 4 november

Deze week knutselden we een mooie herfstboom. We stempelden de blaadjes die van de bomen vielen. Verder leerden we een versje over de herfst. Samen speelden we vaak memorie over de herfst. Dit vonden we erg leuk! Ook dansten we op het grootouderfeest op het liedje van ‘de wandelende boom’. Dit deden wij super goed! We luisterden naar mooie verhalen over bosdieren, bomen, regen,…

Week van 21 oktober

Deze week leerden we wat meer over de herfst. We rolden kastanjes, okkernoten, bolsters en beukennoten door de verf zodat we een mooi kunstwerk hadden! Wauw! De juf plakte hier dan nog een gekke spin op. We mochten met kastanjes en okkernoten spelen in de klas. Deze staken we in potjes en goten ze hierna dan weer over in andere potjes . Woensdag kwamen er al nieuwe vriendjes een keer op bezoek, die na de herfstvakantie in onze klas komen. Ook hebben we met takken, boomstammen en noten mogen spelen op de speelplaats. Wat is de herfst leuk!

Week van 14 oktober

Maandag vierden we de verjaardag van Luca. We maakten lekkere fruitsatés met heel de klas om daarna op te smullen :) Dank u wel, Luca! Om hem te bedanken maakten we een mooi knutselwerk met al de kinderen in de klas voor hem. We mochten onze handen helemaal vol schilderen en er nadien mee stempelen op een papier. Dat voelde gek.. maar het zag er erg mooi uit! Verder mochten we weer fietsen in de zaal, want dat vinden wij o zo leuk! Hierna mochten we in alle klasjes gaan spelen. Woensdag was juf Monique weer in de klas, joepie! We tekenden in hartenpapier want van tekenen krijgen wij maar niet genoeg. Donderdag was het al de laatste dag van de week. We hebben veel gepuzzeld, maakten kralenkettingen, speelden met pincetten en bolletjes,... Zo konden we onze fijne motoriek prima oefenen.

Week van 7 oktober

Deze week leerden jullie kleuters mij een beetje beter kennen als juf, want ze kenden me natuurlijk al van samen te turnen. Samen namen we de tijd om elkaar goed te leren kennen in het klasje. We kleurden Nijntje in die de juf had getekend, dansten in de klas op vrolijke muziek, fietsten in de zaal en zongen samen liedjes.

Week van 30 september

Deze week werken we met de hele school rond het project "verkeer" De politie kwam op bezoek op school. Toch wel een hele belevenis voor de kleuters. In de klas konden we verder politie spelen in onze politie auto. De picknick viel jammer genoeg in het water en we aten binnen in de parochiezaal. We maakten veel plezier met de parachute en speelden samen met de kleuters van de eerste kleuterklas een verkeersspel in kleine groepjes. De nadruk werd gelegd op FLUO

Week van 23 september

We breiden onze speelruimte uit en mogen nu ook met de auto's, fietsen en buggy's in de zaal spelen. We kijken naar een poppenspel van Jezus de kindervriend, zingen er een lied over en mogen onze foto er ook bij zetten. We spelen een kringspel waar dingen weggetoverd worden en als we geraden hebben wat er weg is toveren we het weer terug.

Week van 16 september

We zijn het nu al een beetje gewoon in ons klasje en gaan de school verder verkennen: we kijken welke juf in welke klas zit, welke klaspop er in die klas is en welke kleur de deur van de klas heeft. Als het in alle klasjes spelen is durven er al enkele kleuters een andere klas opzoeken. We turnen buiten en in de zaal en genieten van de relaxatiemomenten . We maken kennis met juf Lobke die iedere week met ons gaat turnen. In de klas experimenteren we met andere technieken en materiaal: verven met penseel, kleven,... Sommige kleuters hun fotoboekje was al klaar en daar beleefden ze veel plezier aan. Ze vertelden aan de andere kleuters wie er allemaal in stond.

Week van 9 september

Voor de eerste keer naar school! Nieuwe kindjes, een klas, een juf, veel hoeken, een grote speelplaats,.... Wat een indrukken! Via liedjes en muziekjes kwam er routine in het dagverloop, wat ervoor zorgde dat de kleuters zich veilig voelden om vervolgens op ontdekking te gaan in de verschillende hoeken van de klas.

Week van 2 september