Thuisklas

met  juf Lobke

We gingen deze week verder zonder thema. Aangezien ik ziek was, zag ik de kleuters pas donderdag! We gingen met steekparels aan de slag, oefenden onze fijne motoriek door dopjes op en af te draaien van flesjes, puzzelden met 9 stuks, speelden bewegingsspelletjes enzovoort. Verder gingen we spelen met het grote draairad. Al snel ontdekten de kleuters dat wanneer je speelgoed op de grote pijl legt en dan heel hard draait, dit er af vliegt. Dit vonden ze een geweldig spel! En opnieuw en opnieuw... Weer een weekje vol experimenteren en ontdekken!

Week van 9 maart

We verwelkomden deze week twee nieuwe peuters, Levi en Madi. Ze deden het super goed. We oefenden deze week de klasroutines opnieuw en zorgden er voor dat Levi en Madi zich thuis voelden in de klas. Dinsdag vierden we de verjaardag van Lily en Lahja! Proficiat! Zij werden drie jaar! Hipperdepiep, HOERAAA! We maakten lekkere cupcakes en vierden feest. Verder gingen we deze week experimenten met plasticine. We rolden balletjes, maakten pannenkoeken, enzovoort. Ook gingen we deze week veel puzzelen en kralenkettingen maken. Het was weeral een leuke week!

Week van 2 maart

Carnaval

We leerden deze week verder over dieren. We voelden welke dieren in de voeldoos staken en konden alles raden! Van boerderijdieren tot wilde dieren, van dieren in de zee tot dieren in de lucht. We speelden memorie om de dierengeluiden en dierennamen te oefenen. We keken in de dierenencyclopedieën en dierenatlassen en kwamen zo veel te weten over de dieren. Ook hadden we het al over carnaval. Wie is die gekke clown? In wat kunnen we ons allemaal verkleden? We dansten en zongen om al te oefenen voor carnaval van vrijdag! Joepie!

Week van 17 februari

We leerden deze week rond dieren. Dieren van de jungle, dieren op de boerderij, huisdieren, wilde dieren, enzovoort. Ik merkte dat dit thema erg leefden bij de peuters. Daarom besloot ik om hier twee weken rond te werken in de klas. We knutselden verschillende dieren, lazen interessante verhalen over dieren, speelden dierenspelletjes, zongen dieren liedjes, en nog veel meer! Vrijdag vierden we Valentijn op school. We knutselden hartjes voor de mensen die we graag zien, aten hartjeskoeken en mochten naar een heel mooi huwelijksaanzoek kijken van de papa en mama van Sieger! Proficiat!

Week van 10 februari

Twee nieuwe vriendjes in de klas. Welkom Lina en Ariëlle ! We leerden hun de routines van de klas aan en leerden elkaar kennen. Maandag gingen we naar de kerk om Maria lichtmis te vieren. We zongen een liedje waar we hard op geoefend hadden en gaven ons zelf geknutseld kaarsje af. We gingen in al de hoeken spelen in de klas zodat de nieuwe kindjes deze leren kennen en alles weten staan in de klas. Zo voelen ze zich snel thuis! Vrijdag gingen we turnen met juf Joke. Joepie!

Week van 3 februari

Even deze week, een weekje zonder thema! Zo kan ik ontdekken waar de kinderen mee bezig zijn en wat hun interesseert. We begonnen de week al met een dagje rust. Dinsdag gingen we turnen bij juf Joke en leerden we over wilde dieren! In de klas leerden we een liedje over licht. Dit moesten we goed oefenen want maandag zingen we dit in de kerk! Ook knutselden we een kaarsje om op het altaar te zetten. Verder kwamen Lina en Ariëlle een uurtje spelen en kijken in onze klas. Joepie!! Weer nieuwe vriendjes!

Week van 27 januari

Deze week werken we rond de kaasavond.We knutselen mooie dingen om de zaal te versieren. We werken ook allemaal aan een mooi groepswerk.En we proeven ook eens van de lekkere kinderschotel.

Week van 20 januari

Deze week leerden we over muizen en kaas. Hoe komen nu die gaatjes in de kaas? Welk geluid maakt een muis? Wat eet een muis allemaal? De kleuters kennen er alle antwoorden op! We leerden ook een leuk liedje over de muis, dit zullen jullie de komende week nog vaker horen misschien 🙂 We knutselden ieder een kaasblok en maakten samen een groot groepswerk van een muis en kaas! We versierden de staart van de muis met kralen, speelden met knuffelmuizen in een mega kaasblok in de klas, luisterden naar boekjes van muizen, en nog veel meer!

Week van 13 januari

We hebben een nieuwe peuter in onze klas! Welkom Zita! 🙂 We begonnen de week na de vakantie rustig. Zo kon Zita de routines van de klas, de andere peuters en de school leren kennen. Woensdag vierden we de verjaardag van Arya. Hip hip HOERAAA!! Gelukkige verjaardag, Arya! We maakten lekkere cupcakes in de klas en mochten ze daarna op smullen. Dat was leuk! Volgende week leren we over kaas en muizen. Als jullie een knuffel of speelgoed in dit thema hebben, mag dit altijd meegegeven worden.

Week van 6 januari

Kerstmis

Week van 16 december

We begonnen deze week met de verjaardag van Cihangir! Proficiat, hij werd 3 jaar!! HIP HIP HOERAAA! Hierna startten we aan onze nieuwjaarsbrief. We knutselden al hard aan onze brief en proberen ons versje goed te onthouden. De klas is al erg gezellig, want we hebben een kerstboom gezet, hingen er lichtjes en zelfgemaakte kerstballen in. Ook brandden we samen met heel de school, in het bureau van juf Griet, het eerste kaarsje van de adventskrans al! Op donderdag ging het tweede kaarsje aan. We werden echte muzikanten, want we bespeelden muziekinstrumenten tijdens het zingen van ‘kling klokjes kling’.

Week van 9 december

Deze week werkten we verder aan onze mijter voor de Sint. Dinsdag gingen we turnen. We kropen in allemaal tunnels, sprongen in hoepels, slopen op onze buik, ... . Woensdag kwamen de mama en papa van Lahja en Lily op bezoek. Ze speelden leuke spelletjes met ons! Dank u! Verder oefenden we ons versje goed zodat we tegen vrijdag dit super goed tegen de Sint en Pieten konden opzeggen. Wanneer de Sint en Pieten er eindelijk waren, gingen we hun een handje geven en kregen speculaas! Hmm! Wat jammer dat ze weer naar Spanje moesten... We zongen een afscheidsliedje en weg waren ze! Daaag, tot volgende jaar!

Week van 2 december

Deze week leerden we over Sinterklaas en Zwarte Piet! We hebben een leuke stoomboot in de klas waar we in kunnen spelen. Verder hebben we allemaal andere leuke spelletjes in de klas rond het thema Sint en Piet. We stapelden pakjes op elkaar en gooiden ze hierna om, we versierden pietenmutsen, enzovoort. We leren een versje dat we voor Sinterklaas gaan opzeggen. Spannend! Ook hebben we een mijter geknutseld voor als de Sint komt.

Week van 25 november

Deze week leerden we verder over afval. We knutselen met afval en gaven ons grote kunstwerk aan de vuilnisman. Die was er super blij mee! Samen met juf Joke speelden we met scheerschuim in de klas, we gingen ook met haar turnen. De derde kleuterklas kwam ons vertellen dat we afval moeten rapen met onze mama/papa/... en hiervan een foto moeten maken voor op de instawall! We kregen van juf Stéphanie wafeldozen om mee te bouwen in de klas. We maakten een reuze toren, en duwde deze hierna om. Dit vonden we geweldig! Vrijdag vierden we de verjaardag van Siènna. HIP HIP HOERA! We mochten heerlijke fruitbrochettes maken en daarna lekker opsmullen! Dank u wel Siènna!

Week van 18 november

We begonnen de week met een dagje vakantie, joepie! Dinsdag vierden we de verjaardag van Adrian. Hipperde piep HOERAAA! We aten heerlijke fruitbrochettes, mmm! Dank u wel Adrian! Turnen met juf Joke was erg fijn. We speelden met pittenzakken! We leerden over afval. Samen gingen we afval rapen in het bos en sorteerden het in de juiste vuilbak. Samen met juf Griet leerden we ook nog een leuk liedje over zwerfvuil. We luisterden naar mooie verhalen over de vuilnisman, vuilniskar en afval. Wat zijn we benieuwd naar de vuilniskar die op bezoek zal komen!

Week van 11 november

Deze week hadden wij vier nieuwe vriendjes in onze klas. We leerden elkaar terug beter kennen en oefenden op de routines van de klas. Ze deden het allemaal ongelooflijk goed. Verder maakten we lampionnen en reclamefolders voor de lichtstoet. Ze hebben er hun werk van gemaakt! Ook maakten we kennis met een nieuwe juf, juf Joke, die op woensdag in onze klas komt tot dat juf Elke terug is. Zij zal ook turnen geven. Donderdag en vrijdag was het feest in de klas. Adam en Marie waren jarig! We maakten lekkere fruitbrochettes en cakjes! Hmmm!

Week van 4 november

Deze week knutselden we een mooie herfstboom. We stempelden de blaadjes die van de bomen vielen. Verder leerden we een versje over de herfst. Samen speelden we vaak memorie over de herfst. Dit vonden we erg leuk! Ook dansten we op het grootouderfeest op het liedje van ‘de wandelende boom’. Dit deden wij super goed! We luisterden naar mooie verhalen over bosdieren, bomen, regen,…

Week van 21 oktober

Deze week leerden we wat meer over de herfst. We rolden kastanjes, okkernoten, bolsters en beukennoten door de verf zodat we een mooi kunstwerk hadden! Wauw! De juf plakte hier dan nog een gekke spin op. We mochten met kastanjes en okkernoten spelen in de klas. Deze staken we in potjes en goten ze hierna dan weer over in andere potjes . Woensdag kwamen er al nieuwe vriendjes een keer op bezoek, die na de herfstvakantie in onze klas komen. Ook hebben we met takken, boomstammen en noten mogen spelen op de speelplaats. Wat is de herfst leuk!

Week van 14 oktober

Maandag vierden we de verjaardag van Luca. We maakten lekkere fruitsatés met heel de klas om daarna op te smullen :) Dank u wel, Luca! Om hem te bedanken maakten we een mooi knutselwerk met al de kinderen in de klas voor hem. We mochten onze handen helemaal vol schilderen en er nadien mee stempelen op een papier. Dat voelde gek.. maar het zag er erg mooi uit! Verder mochten we weer fietsen in de zaal, want dat vinden wij o zo leuk! Hierna mochten we in alle klasjes gaan spelen. Woensdag was juf Monique weer in de klas, joepie! We tekenden in hartenpapier want van tekenen krijgen wij maar niet genoeg. Donderdag was het al de laatste dag van de week. We hebben veel gepuzzeld, maakten kralenkettingen, speelden met pincetten en bolletjes,... Zo konden we onze fijne motoriek prima oefenen.

Week van 7 oktober